rozmazany background

Pokud si nevíte s něčím rady ohledně tvorby v Game Makeru - pište sem!
Odpovědět
BboyScary
Příspěvky: 239
Registrován: listopad 2, 2011, 6:33 pm
Facebook: https://www.facebook.com/BB-Scary-produkce-1161668
Bydliště: Kopřivnice

rozmazany background

Příspěvek od BboyScary » květen 12, 2018, 1:44 pm

Ahoj vsem. Pomuzete mi s pozadim? Mam gm studio 1.4 a kdyz mam mistnost stejne velkou jako pozadi tak je to ok ale kdyz spustim hru tak to pozadi je rozmazane. zkousel jsem ho i vykreslit pres objekt, pohrabat se v nastaveni, ruzne nastaveni viewu a vysledek je stale stejny. Nevite cim to?

chain
Příspěvky: 98
Registrován: leden 2, 2013, 3:41 pm
Facebook: http://facebook.com/

Re: rozmazany background

Příspěvek od chain » květen 13, 2018, 6:11 pm

rozmazany je siroky pojem. ak chces robit pixelart - teda aby boli priznane rastre v grafike (zrno obrazu) tak je idealne vypnut automaticke vyhladzovanie grafiky v hre. Nastavuje a to pri nastaveni exportu alebo nastaveni projektu... v inom pripade budes musiet poslat ukazku alebo nahlady lebo takto radit je komplikovane;)

Uživatelský avatar
Šuny
Příspěvky: 100
Registrován: srpen 8, 2011, 8:45 pm
Facebook: http://facebook.com/suninho

Re: rozmazany background

Příspěvek od Šuny » květen 16, 2018, 2:57 pm

v nastavení zkus odškrtnout interpolate between pixels... to by mohlo pomoct.

BboyScary
Příspěvky: 239
Registrován: listopad 2, 2011, 6:33 pm
Facebook: https://www.facebook.com/BB-Scary-produkce-1161668
Bydliště: Kopřivnice

Re: rozmazany background

Příspěvek od BboyScary » květen 17, 2018, 7:24 pm

to právě jsem taky zkoušel s pozadím to nic neudělá a a jelikož je to pixelart tak to ty pixely znatelně rozmaže. Takhle to vypadá
Obrázek

to velké je room editor a v tom čtverci to tak vypadá ve hře. Zkoušel jsem i různé velikosti viewu a přiblížení i vykreslování přes objek a vždy stejné. Jinak velikost roomu je stejně velká jako velikost pozadí

chain
Příspěvky: 98
Registrován: leden 2, 2013, 3:41 pm
Facebook: http://facebook.com/

Re: rozmazany background

Příspěvek od chain » květen 19, 2018, 8:59 pm

postni sem projekt a skus screen nastavenia(ten obr co si dal nekresli...). Pretoze to co pises je presne to co ti radime aby si urobil. cize interpolaciu vypnut a idealne urobit zoom do roomu. Cize vykreslit room zvacseny aby zrno-raster este viac vynikol

Uživatelský avatar
klvb
Příspěvky: 169
Registrován: srpen 17, 2011, 4:38 pm
Facebook: https://www.facebook.com/moraviagamestudio
Bydliště: Olomouc
Kontaktovat uživatele:

Re: rozmazany background

Příspěvek od klvb » květen 29, 2018, 10:37 pm

Podobnou věc jsem nedávno řešil taky, mělo by to být tím. V global game settings - graphics - nastav vyšší hodnotu Texture pages.

viz screesnhoty
https://ctrlv.cz/shots/2018/05/29/bp6c.png
https://ctrlv.cz/shots/2018/05/29/5Get.png

BboyScary
Příspěvky: 239
Registrován: listopad 2, 2011, 6:33 pm
Facebook: https://www.facebook.com/BB-Scary-produkce-1161668
Bydliště: Kopřivnice

Re: rozmazany background

Příspěvek od BboyScary » červen 6, 2018, 7:06 pm

díky za radu, ale vyzkouším to nejdříve až za 2 týdny tak potom tady napíšu jak to dopadlo.

edit: 10.6.2018 - tak to pomohlo je to parada. dekuju za rady.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti