Kolik od čísla .. zbývá do čísla ..

Pokud si nevíte s něčím rady ohledně tvorby v Game Makeru - pište sem!
Odpovědět
Uživatelský avatar
Tom
Příspěvky: 89
Registrován: srpen 6, 2011, 12:18 pm
Kontaktovat uživatele:

Kolik od čísla .. zbývá do čísla ..

Příspěvek od Tom » srpen 27, 2011, 8:03 pm

Čau :) Mám score např. 50 a já napíšu do pole

Kód: Vybrat vše

get_string(..)
Například 100 a ukáže se mě zpráva kolik zbývá od toho score např.50 a do toho čísla co jsem napsal do toho pole...
Jako když má někdo zaplatit 50 a on mi dá 100 a tam se mě ukáže kolik mám vrátit

Uživatelský avatar
Nichar
Redaktor
Příspěvky: 435
Registrován: srpen 6, 2011, 1:51 pm
Facebook: http://www.facebook.com/nikolas.charalambidis
Bydliště: Praha

Re: Kolik od čísla .. zbývá do čísla ..

Příspěvek od Nichar » srpen 27, 2011, 8:12 pm

Kód: Vybrat vše

var cena, platba, vratit;
platba=get_integer(..)
cena=50
vratit=platba-cena
Asi takhle? Možností je víc :)
The Scarecrow - 2. místo v prestižní soutěži, online highscore!
Symphony of good and evil: Finding the end - Soutěžní kousek (3. místo)
NWinAPI 0.2.gex | nMath.dll | nBeep.dll - Moje DLL a GEX
Vektorová galerie - Začátek mých vektorů

Uživatelský avatar
Pelpet
Příspěvky: 734
Registrován: srpen 6, 2011, 12:03 am
Bydliště: Vsetín
Kontaktovat uživatele:

Re: Kolik od čísla .. zbývá do čísla ..

Příspěvek od Pelpet » srpen 27, 2011, 8:26 pm

Pokud přehodíš menšenec a menšitel, může to vyjít záporně. Použij toto:

Kód: Vybrat vše

vysledek = abs(promenna1 - promenna2);
abs(x); vrátí absolutní hodnotu čísla "uvnitř". Matematický zápis je |číslo| (tak nás to alespoň učili...). Jen pro ujasnění.
Obrázek Sunken Bridge | Obrázek Moje GM tutoriály | Come on son, let's go outside play Catch the Exception!

Uživatelský avatar
Nichar
Redaktor
Příspěvky: 435
Registrován: srpen 6, 2011, 1:51 pm
Facebook: http://www.facebook.com/nikolas.charalambidis
Bydliště: Praha

Re: Kolik od čísla .. zbývá do čísla ..

Příspěvek od Nichar » srpen 27, 2011, 8:29 pm

Máš pravdu :) Při nákupu ale nemůžeš zaplatit méně, než je cena nákupu.
The Scarecrow - 2. místo v prestižní soutěži, online highscore!
Symphony of good and evil: Finding the end - Soutěžní kousek (3. místo)
NWinAPI 0.2.gex | nMath.dll | nBeep.dll - Moje DLL a GEX
Vektorová galerie - Začátek mých vektorů

Uživatelský avatar
Tom
Příspěvky: 89
Registrován: srpen 6, 2011, 12:18 pm
Kontaktovat uživatele:

Re: Kolik od čísla .. zbývá do čísla ..

Příspěvek od Tom » srpen 27, 2011, 8:39 pm

o_O :roll: :) píše:Díky :) Ale co mám napsat místo promenna1 a promenna2 :?:

Uživatelský avatar
Nichar
Redaktor
Příspěvky: 435
Registrován: srpen 6, 2011, 1:51 pm
Facebook: http://www.facebook.com/nikolas.charalambidis
Bydliště: Praha

Re: Kolik od čísla .. zbývá do čísla ..

Příspěvek od Nichar » srpen 27, 2011, 8:42 pm

Promenna1 je platba. Tu zjistíš pomocí toho get_integer(..), ne?
Promenna2 je cena. No, za tuhle proměnnou dosadíš cenu výrobku, který chceš koupit :)
The Scarecrow - 2. místo v prestižní soutěži, online highscore!
Symphony of good and evil: Finding the end - Soutěžní kousek (3. místo)
NWinAPI 0.2.gex | nMath.dll | nBeep.dll - Moje DLL a GEX
Vektorová galerie - Začátek mých vektorů

Uživatelský avatar
Tom
Příspěvky: 89
Registrován: srpen 6, 2011, 12:18 pm
Kontaktovat uživatele:

Re: Kolik od čísla .. zbývá do čísla ..

Příspěvek od Tom » srpen 27, 2011, 8:57 pm

Dík :roll: Ale ke se mě to ukáže :shock: :?:

Uživatelský avatar
Mikos
Příspěvky: 233
Registrován: srpen 6, 2011, 12:34 am

Re: Kolik od čísla .. zbývá do čísla ..

Příspěvek od Mikos » srpen 27, 2011, 9:02 pm

vykresli si to cez draw_text(x, y, <text>);
do textu môžeš dať aj premennu. a keď chceš dať aj text aj premennu tak použi string();

Uživatelský avatar
kost
Příspěvky: 265
Registrován: srpen 5, 2011, 10:48 pm

Re: Kolik od čísla .. zbývá do čísla ..

Příspěvek od kost » srpen 27, 2011, 9:19 pm

Ale to je trochu mimo, ne?

Uživatelský avatar
Mikos
Příspěvky: 233
Registrován: srpen 6, 2011, 12:34 am

Re: Kolik od čísla .. zbývá do čísla ..

Příspěvek od Mikos » srpen 27, 2011, 9:39 pm

kost píše:Ale to je trochu mimo, ne?
Neviem na koho to bolo myslené.

Ale ešte si to môžeš overiť aj cez Debuger, ktorý je priam v GM je to ten červený Run. Tam si len klikni na + a napíš názov premennej.

Ak je to globálna premenna tak stačí len jej názov napr: global.score ak je to lokálna tak treba aj názov objektu napr: objekt0.score

Uživatelský avatar
Tom
Příspěvky: 89
Registrován: srpen 6, 2011, 12:18 pm
Kontaktovat uživatele:

Re: Kolik od čísla .. zbývá do čísla ..

Příspěvek od Tom » srpen 28, 2011, 9:53 pm

Díky moc :)
Moc jsem to nepochopil :oops: Mohl by mě někdo hodit příklad v GMK :?:

Uživatelský avatar
kost
Příspěvky: 265
Registrován: srpen 5, 2011, 10:48 pm

Re: Kolik od čísla .. zbývá do čísla ..

Příspěvek od kost » srpen 28, 2011, 11:10 pm

Sry za ot: Mikos: Na tebe to nebylo. Ten, co psal ten příspěvek asi smazal.

Uživatelský avatar
Qipi
Příspěvky: 133
Registrován: srpen 6, 2011, 12:14 pm
Facebook: http://www.facebook.com/?ref=h

Re: Kolik od čísla .. zbývá do čísla ..

Příspěvek od Qipi » srpen 29, 2011, 9:16 am

Tom píše:Díky moc :)
Moc jsem to nepochopil :oops: Mohl by mě někdo hodit příklad v GMK :?:
Takže :
Jak už psal Pelpet , řešení by mohlo být víceméně :

Kód: Vybrat vše

vysledek = abs(promenna1 - promenna2);
kde dosadíš za promennou1 Skóre , kterého chceš dosáhnout a promenná2 je tvé aktuální skóre ... akorá , předpokládám , že to abs by ve tvém případě pouze škodilo ;)

A Mikos se ti snažil říct , že když rozjedeš hru tím červeným vedle toho zelenýho spouštědla hry , tak pustíš ebuger , kdy máš možnosti sledovat děj ... takže plus a napíšeš objekt_který_má_promennou.vysledek a můžeš kontrolovat co a jak ....

fakt jednodušeji už to snad nejde :|

EDIT : aha , tobě je devět ... tak to zkusíme ještě jinak :D
_____
Všechno co potřebuješ je vypočítat a-b ... tedy skóre-aktuální skóre .. ( hrušky-jablka )
už od začátku víš , že jablek máš méně než hrušek tedy 9-3=6 .. takže budeš mít rozdíl v počtu šest kusů ... pokud budeš mít jablek víc než hrušek , tak 9-10=-1
Tomu se dá zamezit tou abs (absolutní hodnotou ...) což ti vrátí vzdálenost čísla od nuly -5=|5| 5=|5| ... takže 9-10 by ti vyšlo 1 to je důvod , proč by ti to dělalo kraviny ;) ... předpokládám , že ty to potřebuješ něco jako , že když se dosáhne určitá hodnota skóre , tak se otevřou dveře ? ....... to uděláš , že když : vysledek<=0 { TVOJE AKCE } ... snad chápeš ne ? :)
Kontaktujte mě na skype qipik2005. Rád poradím s čímkoliv :).

Uživatelský avatar
Tom
Příspěvky: 89
Registrován: srpen 6, 2011, 12:18 pm
Kontaktovat uživatele:

Re: Kolik od čísla .. zbývá do čísla ..

Příspěvek od Tom » červenec 7, 2018, 12:41 pm

Díky, po 7 letech jsem to už pochopil. :) :D

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů