Já osobně bych si něco jako Xiaomi nebo co asi nekoupil. Co se značek týče, v některé mám důvěru a v některé ne. Když jsem vybíral, odklepl jsem si z nabídek třeba i Samsung. Té firmě nevěřím. Nemám moc zkušenosti s jejich dražšími modely
(akorát jednou jsem volal z nějakého Samsung pádla, které mělo asi 200" úhlopříčku a moc nechápu, jak něco takového ještě není tablet. Člověk při telefonování musí pomalu hýbat hlavou nahoru a dolu, aby ho zachytil mikrofon a zároveň slyšel co říká druhá strana, protože ta věc je větší než lidská hlava), ale co se Samsungů za pár klacků týče, to je dost děs. Seká se to, nezvládá to bez kouskování otevřít ani menu. Navíc bábi má samsung televizi a tu když mě donutila naladit, objevila se firma samsung na předních příčkách mého hate-listu. Naopak co se třeba firmy Sony týče, tak od nich mám každou druhou věc a v životě jsem s nimi neměl problém. Prostě fungují, projde záručák a fungují... to u jiných firem není zrovna obvyklé. Pokud mohu doporučit, tak Sony, HTC, z levnějších značek možná i to ZTE (Kámoška má ZTE za pár tisíc a vypadá to na celkem funkční zařízení... aspoň na telefon a facebook).
Já nevím jak to vidí ostatní, ale asi bych nesnesl vidět jednotlivé snímky animace otevírání menu. Původně jsem také chtěl pořídit mobil za pár tisíc, ale jsem velmi rád že jsem si počkal a koupil dražší. Jde o to, co po mobilu chceš. Pokud ti stačí dostat se na facebook, možná přehrát video na youtubu, stačí ti levnější. Pokud chceš kvalitní mobil bez nutnosti nadávat na to jak je to pomalé a že to při každém druhém úkolu zamrzne, musíš si připlatit.
Já mám Sony Xperia SP a to je prostě nebe a dudy v porovnání s mobily např. mých spolužáků. Konferenční hovor na skypu za současného brouzdání na netu s 20ti záložkami na mobilu není problém. Rozjedu cokoliv (Soul Craft, Death Trigger 2, Minecraft PE, Giand Boudler of Death... pokud znáte někdo). Opravdu doporučuji, nicméně tento mobil se asi do ceny 6k nevejde.
http://mobilni-telefony.heureka.cz/sony ... ecifikace/