Firejs píše:Nová postava už je vlastní práce?
Ano i ne - není to již default postava s enginu atd. Ale jedná se o koupený profi balík, který ale prošel ještě faceliftem - uprava rigu a animací apod. Ale je to +- finální design. Musí se doladit ještě animace a locomotion + x dalších věcí - nakonec jsem původní rig zvedl z pár kostí na 130 +-

.
Firejs píše:
Líbí se mi vzhled inventáře a ukazatelé statistik - zvolené místo je docela netradiční, ale nevypadá, že by to rušilo při hraní.
Celé GUI bude ještě přepracováno - toto je pracovní prototyp (na kterém testuji funkční prvky) design ale +- zůstane. A plovoucí ukazatelé jsou jen test (který dělá problém v enginu - snad se vyřeší). Ale chci celkově GUI trošku netradičně pro MMORPG, ale tak aby plnilo svůj účel:) Uvidím kdy bude aplikováno Awensomium, které by splňovalo moje požadavky na GUI
Firejs píše:
Určitě by to chtělo dát pryč základní šedé buttony, ale to snad ani není třeba psát.
jj to jsou dev abych je měl po ruce než bude nové GUI;)
Ale GUI se může vždy předělat těsně před koncem - hlavní je aby veškeré procesy fungovali.
Ve hře totiž nebude ani klasický velký inventář tak je v prototypu

Bude to řešeno trošku jinak...
Firejs píše:
Osvětlení v noci mi připadá hodně podivné, až škaredé.
Světelné efekty nejsou nijak vyladěny jde jen o test zdali funguje aktivace a deaktivace FX efektu - jinak se jedná o normál světlo co nemá žádnou hloubku nastavení atd. Ve výsledku jde o to zdali funguje script co aktivuje specifický efekt buď na rig postavy nebo na world objekt - pomocí tohoto pak mohu aplikovat další efekty jako jsou cákance ve vodě apod. (to je zase spojené s locomotion a animací chůze, kdy je třeba přímo v animaci určit tagy, kterých se pak chytne enegine a spustí daný script a efekt atd...

)
Firejs píše:
Grafika fajn, ale i tak mi prostředí přijde hodně prázdné. Nějaké místa zarostlé kytičkami atp. by asi pomohli.

Jedná se o dev start lokaci, kde je jen pár objektů na kterých se ladí kód - jak to vše bude fungovat ok - tak se začne ladit i finální design (více travin apod.) Ale nemá smysl tvořit něco do detailu, když může nastat problém v kódu - jak totiž hráč může se všemi objekty provádět interakci - tak nemohu tvořit svět na 100% dokud nefunguje kód na 100% jak by měl:)
Ona celkově tvorba světa je složitější - protože je možné provádět interakci i na engine objekty, tak jsem si musel udělat speciální knihovnu, kde je například speedtree strom, ale je k němu napojen i help objekt a příkaz co aplikuje specifickou třídu. Je to vlastně kolekce objektů a tříd - bez kterých by to nefungovalo:) SpeedTree totiž nejde zaměřit myší - takže se to muselo obejít...
Firejs píše:
Běh ve vodě by chtěl nějaké efekty cákání vody. Ona celá ta voda má až příliš repetetivní texturu.
Viz víše - particle effekty budou napojeny, ale až později.
Voda - to je problém enginu - buď se může udělat pěkná voda co odráží okolí atd. Ale žere zbytečně 50% výkonu GPU. Nebo tento typ kde je vše řešeno pomocí cubemap a je to no takové divné, ale zase na tom hra nestojí;)