Místní disk C: win7

Tipy na programy, vzhledy OS, problémy s programy, ovladače a přeinstalace systémů, hry.
Odpovědět
Blackpuffle
Příspěvky: 397
Registrován: srpen 7, 2011, 5:06 pm
Facebook: http://facebook.com/

Místní disk C: win7

Příspěvek od Blackpuffle » říjen 27, 2011, 7:41 pm

Ahoj. Potřebuji pomoct.. Mám win7 a chtěl jsem zakázat některým účtům přístup na C: Jenže místo toho jsou to zakázal všem i sobě (Administrátorský účet.). Dělal jsem to přibližně takto: Tento počítač-pravým myšítkem na místní disk-vlastnosti-dal už nevím. Když chci pustit místní disk, napíše mi to toto: „c:\ není přístupný. Přístup byl odepřen.” Nevíte někdo co s tím??

Zkoušel jsem jít do nouzového režimu - to samé. A potom jsem pustil poslední známou funkční konfiguraci - žádné změny..

Prosím poraďte.. Budu vděčný za každou odpověď.
Proč to dělat jednoduše, když to jde i složitě?
Zeptáš-li se, budeš blbcem pět minut. Nezeptáš-li se, budeš blbcem celý život.

Uživatelský avatar
DaVe
Příspěvky: 19
Registrován: říjen 27, 2011, 3:09 pm
Facebook: nevedu

Re: Místní disk C: win7

Příspěvek od DaVe » říjen 27, 2011, 8:49 pm

reseni 1:
bud zkus zda mas administratorsky ucet ve stavu nouze jak u win XP(pred bootovanim win mackej F8,pokud to je stejny, das stav nouze a pak se ti ukaze vyzva k volbe uctu, u XP mas ucet Administrator)

reseni 2:
obnova systemu


reseni 3:
ponechat a zkusit otevrit C:\ pomoci Total Commander

reseni 4:
zkusit otevrit C:\ pomoci Total Commander a popr smazat ci editovat .ini ci .inf soubor pro uzamknuti disku nebo nejakej jinej pokud tam je

reseni 5:
preinsalovani windows(snad nebude treba)

PS: prestrtly si zkousel

Uživatelský avatar
Hadi.k
Příspěvky: 28
Registrován: srpen 6, 2011, 12:52 am

Re: Místní disk C: win7

Příspěvek od Hadi.k » říjen 27, 2011, 9:01 pm

Zkus nastavit znovu práva, nebo vytvořit novej administrátorskej účet...

BTW:Nepatří toto spíše do softwaru?Je to problém s OS...
Vskutku (Blue)
Obrázek

Uživatelský avatar
xM4tHeWx
Příspěvky: 330
Registrován: srpen 6, 2011, 3:07 pm
Facebook: http://mdmproduction.eu
Bydliště: Hlohovec
Kontaktovat uživatele:

Re: Místní disk C: win7

Příspěvek od xM4tHeWx » říjen 27, 2011, 9:18 pm

klikni na místni disk C pravým tlačítkom myši daj zabezpečení
ptoom 1)
Upresniť.. a nastav všetkým uživatelom všetky práva na povoleno.. možno to pomôže..
2)Upravit a nastaviť tiež všetko na povoleno..
dúfam že ti to pomôže..

Uživatelský avatar
TomsonTom
Příspěvky: 95
Registrován: srpen 14, 2011, 2:43 pm
Facebook: http://facebook.com/tomas.iser
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Kontaktovat uživatele:

Re: Místní disk C: win7

Příspěvek od TomsonTom » říjen 27, 2011, 9:26 pm

Tady už zbývá asi jenom zkusit systémovej účet.

Stáhni si Microsofťáckou pomůcku PsTools a extrahuj to někam. Teď spusť příkázovej řádek (Win + R -> "cmd" -> Enter), pomocí příkazu "cd složka" (cd ../ tě dostane o adresář výš) se dostaň do složky s PsTools a spusť:

Kód: Vybrat vše

psexec -i -s cmd.exe
Zavři starou příkazovou řádku, tu už nepotřebuješ, máš totiž otevřenou příkazovou řádku se systémovým oprávněním. Ve Správci úloh (Ctrl + Alt + Delete) ukonči proces explorer.exe a v příkazové řádce napiš "explorer.exe" a odentruj. Po nějaké době se ti načte kompletní systémový prostředí. Poznáš to jednoduše:

Obrázek

Ze systémového prostředí spusť třeba Total Commander (ideálně přes nabídku Start, mně nefungovala plocha) a z něj už bys měl mít kompletní přístup do oddílu C:, s kterým si můžeš dělat co chceš. :)
TomsonTom

Blackpuffle
Příspěvky: 397
Registrován: srpen 7, 2011, 5:06 pm
Facebook: http://facebook.com/

Re: Místní disk C: win7

Příspěvek od Blackpuffle » říjen 28, 2011, 9:49 am

hadi.k - zkusím - nainstaluju
xM4tHeWx - nic nejde, píše mi to: „Nelze otevřít editor řízení přístupu. Přístup byl odepřen.”
TomsonTom - nejde mi otevřít registr, píše to(viz příloha).
Dave - to samé jako pro hadi.k. Jinak už stahuji win7, protože mám od PC jen ovladače na win7.. Nevíte někdo jak zjistit licenční win7, který už je na PC nainstalován??

Jinak příkazový řádek mi funguje.. Jo a už jsem se dostal do C:\slavca (do mé složky, do systémových se nedostanu). V mé složce mám nějaká data, ale nemůžu je přesunou.. Jediný co pomáhá je zabalit to do archivu, přímo na ex. HDD.
aaa.jpg
Proč to dělat jednoduše, když to jde i složitě?
Zeptáš-li se, budeš blbcem pět minut. Nezeptáš-li se, budeš blbcem celý život.

Uživatelský avatar
TomsonTom
Příspěvky: 95
Registrován: srpen 14, 2011, 2:43 pm
Facebook: http://facebook.com/tomas.iser
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Kontaktovat uživatele:

Re: Místní disk C: win7

Příspěvek od TomsonTom » říjen 28, 2011, 1:51 pm

No k registru ses dostávat ani neměl, měl ses dostat do příkazový řádky. Ale to nic nemění na tom, že nemáš-li přístup k C:, nedostaneš se ani k příkazový řádce. Upřímně je mi docela divný, že ti funguje explorer.exe pod tvým účtem. Takže to udělej jinak, spusť Total Commander (kdyžtak si ho stáhni na disk na kterej máš přístup), jdi do složky se stáhnutejma PsTools a spusť:

Kód: Vybrat vše

psexec -i -s cmd.exe
Pokud máš správně nastavenej Total Commander, mělo by to jít tak, že ve složce s PsTools začneš psát výše uvedenej příkaz. Vypadá to nějak takhle:
tc_sysinternals1.png
Případně vytvoř zástupce PsExec.exe a cestu změň na:

Kód: Vybrat vše

"cestaKSouboru/PsExec.exe" -i -s cmd.exe
(včetně uvozovek)

No a jakmile se dostaneš do příkazový řádky s uživatelem systému, pokračuj podle návodu v příspěvku výše. :)
TomsonTom

Uživatelský avatar
TomsonTom
Příspěvky: 95
Registrován: srpen 14, 2011, 2:43 pm
Facebook: http://facebook.com/tomas.iser
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Kontaktovat uživatele:

Re: Místní disk C: win7

Příspěvek od TomsonTom » říjen 28, 2011, 2:20 pm

Pokud nic nepomůže, možná bude lepší, když mě kontaktuješ na ICQ / Jabber (Google Chat), existuje ještě několik jiných možností včetně Directory Services Restore Mode, ale to asi nemá smysl ti tady nějak obecně vysvětlovat, protože to, co budeš dělat hodně závisí na aktuálním nastavení tvejch Windows 7 / tvýho účtu. :) Důležitý je vědět, že Windows se v naprostý většině případů dají opravit i bez potřeby přeinstalovávat je, jenže většina těch systémovejch utilitek a speciálních režimů a zadních vrátek pochopitelně není běžně dostupná.
TomsonTom

Uživatelský avatar
DaVe
Příspěvky: 19
Registrován: říjen 27, 2011, 3:09 pm
Facebook: nevedu

Re: Místní disk C: win7

Příspěvek od DaVe » říjen 28, 2011, 2:53 pm

mno k tomu klici win7, pokud stahnes stejnou kopii, lze pouzit key finder, pokud ne, v nejakych stahlych balickach ti dobre duse klic nechaji a v ostatnich ne. k tomu key finder, nikdy nevis jakou kopii stahnes, tu volbu radeji vynechej abys pak nestal na tabulce pro vlozeni klice a nemel ho kde hledat, pokus se stahovat a stahovat dokud nenarazis radeji na rar,zip ci iso win7, kde ti nekno neprenecha klic.

PS: preinstalovani win doporucim az po vyzkouseni vsech rad

Blackpuffle
Příspěvky: 397
Registrován: srpen 7, 2011, 5:06 pm
Facebook: http://facebook.com/

Re: Místní disk C: win7

Příspěvek od Blackpuffle » říjen 28, 2011, 3:48 pm

K CMD se dostanu bez problému.. zkoušel jsem convert c: /NoSecurity a píše to: „Musíte zadat systém souborů.” Co to je?? Jo a nemůžu nic instalovat, takže musím někde total commander stáhnout už nainstalovaný, abych ho jen pustil..

Ani stahování mě nejde.. jedině jak stahuju je přes torrent..
Proč to dělat jednoduše, když to jde i složitě?
Zeptáš-li se, budeš blbcem pět minut. Nezeptáš-li se, budeš blbcem celý život.

Blackpuffle
Příspěvky: 397
Registrován: srpen 7, 2011, 5:06 pm
Facebook: http://facebook.com/

Re: Místní disk C: win7

Příspěvek od Blackpuffle » říjen 28, 2011, 5:22 pm

Problikává tam:
problik.jpg
file.jpg
Proč to dělat jednoduše, když to jde i složitě?
Zeptáš-li se, budeš blbcem pět minut. Nezeptáš-li se, budeš blbcem celý život.

Blackpuffle
Příspěvky: 397
Registrován: srpen 7, 2011, 5:06 pm
Facebook: http://facebook.com/

Re: Místní disk C: win7

Příspěvek od Blackpuffle » říjen 29, 2011, 12:51 am

Sorry za triple-post, ale musím zde s radostí napsat, že problém byl dnes kolem 0h a 30 min opraven za odbornou pomocí Tomáše Isera (TomsonTom). Asi chcete návod, nebo radu jak se to udělalo, ale kdybych to sem měl psát, strávím u PC dalších 5 hodin.. Jen musím říct, že proces byl velmi zdlouhavý a vyčerpávající. Museli k tomu být použity dva PC + fleška, protože se při autorizace rozbil windows - chybějící soubory, které se museli obnovou systému vrátit z5. Takže chci velmi moc poděkovat Tomovi za odbornou pomoc a za asi 7 hodin svého života strávených pro mě, aby mi pomohl. DĚKUJI!! :)
Proč to dělat jednoduše, když to jde i složitě?
Zeptáš-li se, budeš blbcem pět minut. Nezeptáš-li se, budeš blbcem celý život.

krejpa
Příspěvky: 1
Registrován: prosinec 23, 2014, 7:42 am
Facebook: http://facebook.com/

Re: Místní disk C: win7

Příspěvek od krejpa » prosinec 23, 2014, 7:46 am

zdravím všechny, téma je sice staršího data, ale mám na chlup stejný problém, naštěstí ne s mým PC, ale neodbornou manipulací se stalo to samé a návody ve foru nepomáhají. Jak bylo nakonec postupováno???

Díky

DarkNut
Příspěvky: 24
Registrován: srpen 6, 2011, 12:07 pm
Facebook: http://facebook.com/

Re: Místní disk C: win7

Příspěvek od DarkNut » leden 18, 2015, 11:56 pm

Můžu se jen domnívat, že stáhli kopii Windows a využili při instalaci možnosti možnosti třeba otevřít driver a mohli se potulovat v systému. Potom stačí jen vyměnit CMD za LUPU a ještě před přihlášením do Windows využít lupu otevře se CMD a stačí založit nový administrátorský účet.

Uživatelský avatar
D-Sheep
Příspěvky: 768
Registrován: září 7, 2011, 10:17 pm
Facebook: http://facebook.com/sheepdave
Bydliště: Praha, CZE
Kontaktovat uživatele:

Re: Místní disk C: win7

Příspěvek od D-Sheep » leden 19, 2015, 4:33 pm

Podle mě je naprosto uspokojující řešení zahodit Windows a přesídlit na nějakou inkarnaci Linuxu :3

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti