[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/session.php on line 580: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/session.php on line 636: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Velkej Chytrák - Magazín - Fórum - Komunita • Sestava PC
Stránka 1 z 1

Sestava PC

Napsal: srpen 25, 2013, 1:47 pm
od antiku
Určitě se tady najde někdo kdo již sestavoval PC a na internetu sem něco rozumnýho nenašel. Chtěl bych se zeptat:
1. Vejde se to co si koupim do bedny co mám? Podle mě by mělo, i když jsem nenašel nic co by mohl održet grafiku.
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... 2D0111WD01
http://www.atcomp.cz/zbozi/microtower-c ... ?p=z:99689
2. Bude to fungovat? Mám to všechno prozkoumaný a mělo by, tak si to chcu ještě nejak ověřit.
Předem díky za rady a odpovědi.

Re: Sestava PC

Napsal: srpen 25, 2013, 3:39 pm
od Adamer
Ne nevejde, vybral sis ATX desku, u skrine pise mATX. K tomu bys musel byt tetris master, aby jsi tu grafiku narval do microtower. A v neposledni rade ti ta grafika bude nanic, kdyz te bude brzdit slabej procesor.

Re: Sestava PC

Napsal: srpen 25, 2013, 4:38 pm
od antiku
Díky toho ATX a mATX sem si nevšiml. Nejspíš taky budu kupovat jinou bednu. Ale nemyslím si, že ten procesor je nějak slabej.

Re: Sestava PC

Napsal: srpen 25, 2013, 9:32 pm
od antiflash
- paměti maj časování CL11
- bereš 500GB disk když 1TB je o 200kč dražší
- ten zdroj ti to zaprvé neutáhne a zadruhé ti začne hořet po prvním spuštění (evolveo, wtf)
- deska přestane fungovat hned po rozbalení a nenarveš ji do skříně (když už FX8350, tak desku chipsetem 990fx, tzn za něco kolem 2800,-)
- procesor je špatná volba sám o sobě a bez nějakýho vodního okruhu ho v zátěži pořádně neuchladíš

Ták. Psal jsem to narychlo a asi jsem nepokryl všechno. Každopádně tohle je sestava smrti. Radši si to nech udělat od někoho, kdo se v tom vyzná. :)

Re: Sestava PC

Napsal: srpen 25, 2013, 9:45 pm
od Adamer
Kdyz se ti tech 400 Kc vyplati usetrit... Intel 3350p ma cca 10% narust vykonu ve hrach a polovicni spotrebu. Tech 400 Kc se ti mozna vrati za rok na elektrine. Nepredpokladam, ze teda potrebujes hrubej vykon na renderovani, nebo jine specificke operace, kde se ten "papirovej" vykon ukaze.

Re: Sestava PC

Napsal: srpen 25, 2013, 10:01 pm
od Firejs
antiflash píše:- bereš 500GB disk když 1TB je o 200kč dražší
Disk nemusí být jen o velikosti ale také rychlosti, stabilitě, kvalitě a pravděpodobně i dalších parametrech. A navíc všichni nepotřebují skladovat stovky filmů a imigů her. :)

Re: Sestava PC

Napsal: srpen 25, 2013, 10:18 pm
od antiflash
Firejs píše:
antiflash píše:- bereš 500GB disk když 1TB je o 200kč dražší
Disk nemusí být jen o velikosti ale také rychlosti, stabilitě, kvalitě a pravděpodobně i dalších parametrech. A navíc všichni nepotřebují skladovat stovky filmů a imigů her. :)
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 1TZ1YT1O1X
Ten disk má stejnou rychlost, stabilitu, kvalitu a je 2x větší za příplatek 200kč...

Re: Sestava PC

Napsal: srpen 26, 2013, 8:21 am
od Firejs
Tak jestli jsou ty informace pravdivé a má i menší hlučnost, spotřebu a více pamětí tak je to asi jasná volba už jen protože to bude novější revize, neboť šel do prodeje o dva roky později. ;)

Re: Sestava PC

Napsal: srpen 28, 2013, 11:25 pm
od kamtar
začne hořet po prvním spuštění (evolveo, wtf)
- procesor je špatná volba sám o sobě a bez nějakýho vodního okruhu ho v zátěži pořádně neuchladíš
- deska přestane fungovat hned po rozbalení
občas si tady připadám jak ve školce. Když už něco kritizuji tak prosím objektivně a ne takové "frajerské" nadávání to je shit to odejde. Pokud s tím máš osobně špatné zkušenosti tak je uveď normálně.
Já osobně ti dám jednu radu pokud si chceš být opravdu jistý že si koupíš za ty peníze co nejrozumnější vybavení tak se trochu víc rozepiš a hlavně zkus jiný fóra s větší a hlavně znalejší komunitou.

Re: Sestava PC

Napsal: srpen 29, 2013, 12:52 am
od sheppard
Jak píše Adamer, také bych šel spíš k Intelu a dal od AMD prsty pryč.

Re: Sestava PC

Napsal: srpen 30, 2013, 9:17 pm
od antiflash
kamtar píše:
začne hořet po prvním spuštění (evolveo, wtf)
- procesor je špatná volba sám o sobě a bez nějakýho vodního okruhu ho v zátěži pořádně neuchladíš
- deska přestane fungovat hned po rozbalení
občas si tady připadám jak ve školce. Když už něco kritizuji tak prosím objektivně a ne takové "frajerské" nadávání to je shit to odejde. Pokud s tím máš osobně špatné zkušenosti tak je uveď normálně.
Já osobně ti dám jednu radu pokud si chceš být opravdu jistý že si koupíš za ty peníze co nejrozumnější vybavení tak se trochu víc rozepiš a hlavně zkus jiný fóra s větší a hlavně znalejší komunitou.
Napsal jsem mu jen stručnou odpověď. Ale když myslíš, tak se ti rozepíšu.

- Paměti jsou prostě zvolený špatně, převážně kvůli tomu časování. Za stejnou cenu si můžeš vybrat s CL9. Jako, rozdíl zas tolik nepoznáš, ale proč si brát dobrovolně něco horšího.
- Ohledně HDD asi nemá cenu nic doplňovat.
- Hlavní problém toho zdroje je, že to neutáhne. Pak taky ale evolveo je prostě špatnej výrobce. Není to z vlastní zkušenosti, prostě ten zdroj je celkově vyrobenej nekvalitně a odejde dost brzo. Což se dá ale samozřejmě s takovou cenou očekávat. Zdroj není věc, na který by měl člověk šetřit, naopak, zdroj je kritická součástka.
- Základní deska je to samý. Nejdřív ti na ní začnou odcházet integrovaný blbosti (Zvukovka, síťovka, etc.) a zanedlouho odejde celá. Proč? Je slabá sama o sobě, natož na ní cpát nejvýkonnější CPU řady. To je prostě hloupost.
- Procesor prostě špatná volba JE. Papírově je to vážně raketa, ale ve skutečnosti je na úrovni tak maximálně i3, která stojí o polovinu míň. K tomu všemu stašně žere a topí. V zátěži by ti prostě žádnej vzduchovej chladič nestačil, potřeboval bys vodní okruh.

Spokojenej?

Re: Sestava PC

Napsal: září 1, 2013, 8:12 pm
od antiku
kamtar: Ano to jsem taky udělal :D
Zdroj jsem vyměnil za lepší a silnější, protože i jinde jsem byl upozorněn. O tom že to není CL9 jsem nevěděl a když bych věděl tak bz mě to asi nezajímalo. Proto jsem to sem taky dal a HDD jsem taky vyměnil. Ještě píšu na jiným fóru ohledně dalších věcí. Takže díky všem za upozornění a pomoc.