Chystám se v souvislosti s Vánocema vybrat nové komponenty do PC a fakt nevím, kde se ptát dřív tak, aby mi odpověděl někdo zdarma a hlavně nezávisle na reklamách na různé produkty, tak jsem šel jsem, protože vám, ,,starým přátelům", věřím

Mám zákl. desku pokud vím, neměněnou od r. 2005 (netuším, možná ji někdo z rodiny někdy měnil, pokud vím ale ne) je to tuším ASUS P5GL-MX a na ni procesor Intel Celeron 3.066GHz a grafárnu AMD Radeon HD 5470 pak taky RAMky 3 GB. Tak, to je co si z konfigurace mého stařičkého PC pamatuju, hodnotu zdroje ve W teďka netuším, možná zkusím zjisit. Na jedné straně bedny (pokud vím, je to bezel nebo tak nějak, prostě bedna

Možná jsem vás zahltil zbytečnými informacemi, možná jsem na spoustu zapomněl, otázka každopádně zní: Mám na Vánoce shánět jiný motherboard, nebo se dá sestava výměnou CPU a/nebo grafiky zlepšit bez změny MB, případně kterými přesně komponenty? Pozn. rád bych se vešel max. do 7 tisíc Kč.
Pište tedy doporučení na jakoukoliv změnu komponent na základě mnou zadaných parametrů PC. Když budu vědět, upřesním info. Díííky mooc!!

PS: Jak jste si již možná všimli, v terminologii PC a vůbec všeho kolem se přehnaně nevyznám, mluvte tedy se mnou jako s absolutním noobem

Díky za všechny odpovědi!!