Zdar, narazil som na problém na mojom počítači ohľadom grafickej karty, začali jej prudko stúpať teploty. Najprv bežala v pohode na 40° ale teraz beží na 60° a zvyšuje sa to až
na rizikových 62° až 64° pri rozlíšení 1680×1050. A toto sa mi nepáči, každý deň sa tá teplota zrýchľuje a nejako mi posledne dneska a včera nechcela nabehnúť akože sa zapnúť nechcela, včera po reštarte aktualizácií a dneska po dvoch. Teploty už hneď sú vysoké. Mám ATI Radeon HD 5400 Series
pasívne chladený,
skrinka počítača
nieje chladená t.j. nevetrá sa a ten chladič na grafickej karte je
s nejakého plastu. Potrebujem sa spýtať, existuje nejaký aktívny chladič, ktorý pasuje na Low profile, po prípade niečo lepšieho, čo odvedie rýchlejšie teplo preč ale to i cirkuluje(podobne ako rebra chladené ventilátorom). Bočnica má otvor ale žiadny ventilátor k tomu nemám a najviac je to pri mojich nohách, takže nechcem aby mi to fúkalo priamo na nohy. Poznáte nejaký aktívny chladič, ktorý by bol schopný lepšie odviesť teplo s tej grafiky aby teplota nestúpala v uzavretej skrinke a samozrejme i nejakú lepšiu teplovodivú pastu?
EDIT: Ospravedlňujem sa za niektoré chybné údaje, ktoré sú podčiarknuté, dostal som menšiu paniku ráno, keď sa nechcela zapnúť grafika až po treťom zapnutí. Teplota sa našťastie drží medzi 59° až 61° ale pri záťaži sa dostáva až k tým 63° a ten chladič je s hliníku nafarbený na čierno(nechápem prečo ale potom som zbadal teóriu o pohlcovaní tepla farbou).
EDIT2: Tak sa znovu ospravedlňujem, zdá sa že som narazil na horší problém. Grafika pri prvom spustení
nechce nabehnúť a až po druhom sa nakopne. Neviem v čom môže byť problém, predtým to išlo v pohode akože sa spustilo ale teraz už to nejde a
po reštarte horšie že sa znovu
záhadne vypne a tím že je to low end, tak neviem ako skontrolovať stav. Základná doska: Asus P5GC-MX/1333 a 400W zdroj mám ale tá grafika si vyžaduje presne tých 400W, tak ja teraz neviem, je to problém v 4 ročnej doske alebo nedostatočný zdroj? Potrebujem ten počítač aby mi minimálne vydržal ešte rok pretože toto v kuse zažívať nechcem a ak prestane doslova ísť, tak budem musieť ostať na integrovanej a tím pádom ísť do háje!
(a zháňať handry)