nejde mi kopirovat soubory v php

Webesign, (X)HTML, CSS, JS, PHP a vše ostatní týkající se webů.
Odpovědět
Uživatelský avatar
G-eM-6
Příspěvky: 121
Registrován: srpen 5, 2011, 10:58 pm

nejde mi kopirovat soubory v php

Příspěvek od G-eM-6 » září 2, 2013, 6:20 am

zdravim vas,
nemohl by mi prosim nekdo vysvetlit jak spravne pouzivat v php prikaz copy()? ... ja uz se vic jak 4 hodiny snazim sprovoznit jednoduchy aktualizacni kod

if (!file_exists("./$user/disk/help.php")) {copy("./data/help.php","./$user/disk/help.php");}

fungovat by mel tak ze skontroluje jestli soubor help ma uzivatel ve slozce disk a jestli ne tak ji ho skopiruje ze slozky data ... podminka funguje ale proste to copy jako by tam vubec nebylo a to pokazde, skousel jsem dat i uplne jine slozky ale porad nic proste, od 2 od rana se to snazim nak sprovoznit a porad nic

mozna neni problem v copy(), slozka usel/disk byla vytvorena 'mkdir("disk",0777)'

... ja proste nevim uz co stim muze byt, beztak naka prkotina

Uživatelský avatar
Ap0
Redaktor
Příspěvky: 368
Registrován: srpen 5, 2011, 11:24 pm
Facebook: http://facebook.com/
Bydliště: zamiešany v malte
Kontaktovat uživatele:

Re: nejde mi kopirovat soubory v php

Příspěvek od Ap0 » září 2, 2013, 10:32 pm

Niektore hostingy tuto funkciu blokuju, preto hladam alternativy. Ja som spokojny s touto funkciou:

Kód: Vybrat vše

    function copyemz($file1,$file2){
          $contentx =@file_get_contents($file1);
                   $openedfile = fopen($file2, "w");
                   fwrite($openedfile, $contentx);
                   fclose($openedfile);
                    if ($contentx === FALSE) {
                    $status=false;
                    }else $status=true;
                   
                    return $status;
    } 

Uživatelský avatar
Danikel
Příspěvky: 86
Registrován: srpen 6, 2011, 9:52 am

Re: nejde mi kopirovat soubory v php

Příspěvek od Danikel » listopad 28, 2013, 12:18 pm

Je taky možný že sis nenastavil CHMod.. většinou se i děje že ty php zakazují použití proměn přímo ve stringu a musí být oddělené "String1".$Var."String2" .. Což se mi pár krát stalo.. tak jsem se poučil a vždy to dělám odděleně.. :D
Obrázek

Uživatelský avatar
Pelpet
Příspěvky: 734
Registrován: srpen 6, 2011, 12:03 am
Bydliště: Vsetín
Kontaktovat uživatele:

Re: nejde mi kopirovat soubory v php

Příspěvek od Pelpet » listopad 28, 2013, 4:11 pm

Danikel píše:Je taky možný že sis nenastavil CHMod.. většinou se i děje že ty php zakazují použití proměn přímo ve stringu a musí být oddělené "String1".$Var."String2" .. Což se mi pár krát stalo.. tak jsem se poučil a vždy to dělám odděleně.. :D
Nemyslím si, že by zrovna tohle se dalo v PHP nějak nastavovat. Proměnné uvnitř stringu mají svá pravidla a pokud je člověk nezná, může se zdát, že si "php dělá co chce." Pokud chceš proměnné ve stringu používat, nesmí být string v apostrofech, nesmí před $ být zpětné lomítko \ (ale lomítko se dá odlomítkovat.. "text\\$promenna text" je OK) a také se dají proměnné uzavřít do {} a nemusí být poté odděleny mezerami. "text{$promenna}text".

Funkce copy() by blokována být mohla. Spíš bych se přikláněl k FTP funkcím, než si načíst obsah souboru a vytvořit nový. Riskuješ při tom nesrovnalosti při kódování a další problémy např. s velkým souborem. Hosting ti nepřenechá celou RAMku na podobné prasárny...

http://www.php.net/manual/en/book.ftp.php
Obrázek Sunken Bridge | Obrázek Moje GM tutoriály | Come on son, let's go outside play Catch the Exception!

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host