trizeni polí v PHP (vyřešeno)

Webesign, (X)HTML, CSS, JS, PHP a vše ostatní týkající se webů.
Odpovědět
Uživatelský avatar
G-eM-6
Příspěvky: 121
Registrován: srpen 5, 2011, 10:58 pm

trizeni polí v PHP (vyřešeno)

Příspěvek od G-eM-6 » červenec 16, 2013, 4:44 am

Zdravím, potřebuju roztřídit pole v PHP

řekněme že mám
$val[0]=53
$val[1]=12
$val[2]=85
$val[3]=88
$val[4]=2

$name[0]="mrkve"
$name[1]="pomerance"
$name[2]="tresne"
$name[3]="brambory"
$name[4]="melouny"

a já potřebuju tyto pole seřadit tak aby slo videt ceho je nejvic (nahore) a ceho nejmin (dole)

1. brambory: 88
2. tresne:85
3. mrkve: 53
5. pomerance: 12
6. melouny: 2

skousel jsem to něak udělat přes array_multisort, ale pořádně nechápu jak to funguje

předem děkuju :)
Naposledy upravil(a) G-eM-6 dne červenec 16, 2013, 6:06 am, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
G-eM-6
Příspěvky: 121
Registrován: srpen 5, 2011, 10:58 pm

Re: trizeni polí v PHP

Příspěvek od G-eM-6 » červenec 16, 2013, 5:54 am

tak nakonec jsem nato přišel :)

použil jsem:

$data[0]=$val[0].":".$name[0];
$data[1]=$val[1].":".$name[1];
$data[2]=$val[2].":".$name[2];
$data[3]=$val[3].":".$name[3];
$data[4]=$val[4].":".$name[4];

sort($data,SORT_NUMERIC);

seřadilo se m to pěkně podle počtů a potom jsem to jen při vypisování rozsekl za pomoci explode(":".$data[...]) a dělal dál s tím co bylo potřeba :D
jenže jsem zjistil že sort mi to seřadilo od nejmensiho po největší což je vlastně naopak než jsem chtěl, ale to už nebyl až takový problém obrátit

Uživatelský avatar
Nichar
Redaktor
Příspěvky: 435
Registrován: srpen 6, 2011, 1:51 pm
Facebook: http://www.facebook.com/nikolas.charalambidis
Bydliště: Praha

Re: trizeni polí v PHP (vyřešeno)

Příspěvek od Nichar » červenec 22, 2013, 4:35 pm

Tady na stránce jsem našel funkce na třídění arrays v PHP i v opačném pořadí.
http://php.net/manual/en/array.sorting.php
Určitě tam nějakou najdeš. :)
The Scarecrow - 2. místo v prestižní soutěži, online highscore!
Symphony of good and evil: Finding the end - Soutěžní kousek (3. místo)
NWinAPI 0.2.gex | nMath.dll | nBeep.dll - Moje DLL a GEX
Vektorová galerie - Začátek mých vektorů

Uživatelský avatar
G-eM-6
Příspěvky: 121
Registrován: srpen 5, 2011, 10:58 pm

Re: trizeni polí v PHP (vyřešeno)

Příspěvek od G-eM-6 » červenec 29, 2013, 8:47 pm

diky :) predelavat se mi to sice nechce jelikoz to funguje tak jak potrebuju ale az budu delat priste neco podobneho bude se tato stranka urcite hodit ;)

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host