Klavír na klávesnici

Zvukové efekty, soundtracky, diskuze o hudbě...
Odpovědět
antiku
Příspěvky: 249
Registrován: srpen 6, 2011, 11:18 am

Klavír na klávesnici

Příspěvek od antiku » říjen 3, 2012, 6:27 pm

Hledám nějaký program na hraní klavíru, kde můžu hrát na klávesnici. Nehledám nějaký blbý program. Aspoň na úrovni FLStudia. díky

Uživatelský avatar
DDL Blue
Živý stín
Příspěvky: 431
Registrován: srpen 6, 2011, 7:21 pm

Re: Klavír na klávesnici

Příspěvek od DDL Blue » říjen 3, 2012, 6:37 pm

Určenej přímo k tomu nevim, ale to, co popisuješ, umí prakticky každej program na tvorbu hudby. Včetně demoverze FL studia. Pokud chceš free klon FLka, zkus třeba LMMS. Jinak hrát "na klávesnici" si můžeš hrát vážně ve všem od trackerů až po nějaký exe verze VSTi-ček.

PS: Jestli to máš jen na hraní, tak by mě zajímalo, co si představuješ pod "blbým" programem :).
Zkoukněte moji hudební galerii ;). Nebo vyzkoušej můj generátor akordů!
Řikejte mi prostě Blue...

antiku
Příspěvky: 249
Registrován: srpen 6, 2011, 11:18 am

Re: Klavír na klávesnici

Příspěvek od antiku » říjen 4, 2012, 6:46 pm

Např :D
No, prostě něco kde bych hrál na klávesnici na klavír, ale třeba že by se to ještě k tomu zaznamenávalo.

Uživatelský avatar
DDL Blue
Živý stín
Příspěvky: 431
Registrován: srpen 6, 2011, 7:21 pm

Re: Klavír na klávesnici

Příspěvek od DDL Blue » říjen 4, 2012, 7:40 pm

Pokud chceš nahrávat zvuk, stačí nahrávat mono/stereomix přez audacity. Pokud chceš zaznamenávat tóny, rád bych poukázal na to, že možnost nahrávání měl zatím každej hudební program, na jakej sem narazil ;).

PS:
pravidla píše:Spoiler tag používejte jen pro schování dlouhého obrázku, dlouhých textů, nebo například pro schování odpovědi hádanky/vtipu. Neumisťujte do něj 4 řádky textu, pokud to nemá význam. Stále tu máme tagy Code a Quote, pokud můžete, použijte je.
Tag spoiler odstraněn.
Zkoukněte moji hudební galerii ;). Nebo vyzkoušej můj generátor akordů!
Řikejte mi prostě Blue...

Uživatelský avatar
Mikos
Příspěvky: 233
Registrován: srpen 6, 2011, 12:34 am

Re: Klavír na klávesnici

Příspěvek od Mikos » říjen 4, 2012, 10:11 pm

http://www.multiplayerpiano.com/
a už si to len nahraj cez niečo :)

Uživatelský avatar
Composer
Příspěvky: 42
Registrován: srpen 10, 2011, 12:09 am
Facebook: http://www.facebook.com/oliva.tm
Bydliště: Přerov
Kontaktovat uživatele:

Re: Klavír na klávesnici

Příspěvek od Composer » říjen 14, 2012, 11:49 pm

Jen bych chtěl dodat, že nejde hrát ve všem. Většina lepších sekvencérů tohle nepodporuje. Třeba v takovém Cubase to nejde. Ono proč taky. Když chce člověk skládat a myslí to vážně natolik, že si koupí Cubase, tak má většinou už i ty klávesy :)

Dobré na tohle bylo FLko, co jsi zmiňoval
Check out my music compositions:

Soundcloud: https://soundcloud.com/tomasoliva-1
Facebook: https://www.facebook.com/TomasOlivaMusic

Uživatelský avatar
TomsonTom
Příspěvky: 95
Registrován: srpen 14, 2011, 2:43 pm
Facebook: http://facebook.com/tomas.iser
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Kontaktovat uživatele:

Re: Klavír na klávesnici

Příspěvek od TomsonTom » říjen 15, 2012, 2:55 pm

To je nějaká blbost, ne? Pokud si Cubase troufá vybírat, z jakých MIDI zdrojů bude zvuk brát, a z jakých ne, tak to akorát poukazuje na omezenost té aplikace, ale rozhodně ne na to, že "je lepší". Naopak, čím lepší aplikace, tím více možností musí poskytovat. :)

Ale je mi fakt divný, že by Cubase nějak omezoval výběr MIDI vstupů. Většina aplikací na hraní hudby na klávesnici totiž dokáže emulovat MIDI výstup / vstup, který následně Windows předá dalším aplikacím. Třeba v Reasonu za 8,5 tisíce Kč šlo normálně nastavit vstup na emulátor klavíru.
TomsonTom

Uživatelský avatar
KarelPotuznik
Příspěvky: 40
Registrován: březen 25, 2013, 5:08 pm
Facebook: http://facebook.com/karel.potuznik

Re: Klavír na klávesnici

Příspěvek od KarelPotuznik » březen 31, 2013, 12:12 am

zkus mixcraft :) můžeš normálně klávesnicí simulovat MIDI nástroj a nahrávat to do not :)

Uživatelský avatar
sticka
Příspěvky: 149
Registrován: září 23, 2011, 11:36 pm
Facebook: http://www.facebook.com/Sticka11
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

Re: Klavír na klávesnici

Příspěvek od sticka » duben 2, 2013, 7:29 pm

pokud chceš piáno, tak sám mohu doporučit jedno, na kterém se mi celkem dobře hraje... sice neumím tak dobře hrát ale... :) http://www.virtualpiano.net

btw tohle jsem se na tom pokusil zahrát...
avšak jsem to blbě vyrenderoval takže to jde do jednoho ucha :D a jsou tam nějaký chyby... je to asi po týdnu co jsem se na tom učil... :)
http://www.youtube.com/watch?v=wcS4Cb_dfCg
Crazy is alot more COMPLICATED than people think. - Walter Bishop

Uživatelský avatar
Firejs
Příspěvky: 743
Registrován: srpen 9, 2011, 10:21 am
Facebook: http://facebook.com/
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Klavír na klávesnici

Příspěvek od Firejs » duben 10, 2013, 3:34 pm

sticka: Tak jsem právě v kombinaci s tímhle http://www.kod5.com/k-virtual-piano.html zabil hodinu času... a určitě se k tomu ještě vrátím. :)
Stejně dobře, jako jíme zvířecí těla, bychom mohli jíst i lidská. Diogenes
Máme novou krevetu! http://www.kreveta.net
Registrován: Ned 13. Úno 2005 12:04:06

Uživatelský avatar
sticka
Příspěvky: 149
Registrován: září 23, 2011, 11:36 pm
Facebook: http://www.facebook.com/Sticka11
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

Re: Klavír na klávesnici

Příspěvek od sticka » duben 11, 2013, 6:20 am

hm... tak o těch notách jsem nevěděl.... dík :D
Crazy is alot more COMPLICATED than people think. - Walter Bishop

Uživatelský avatar
Composer
Příspěvky: 42
Registrován: srpen 10, 2011, 12:09 am
Facebook: http://www.facebook.com/oliva.tm
Bydliště: Přerov
Kontaktovat uživatele:

Re: Klavír na klávesnici

Příspěvek od Composer » září 18, 2013, 11:45 am

TomsonTom píše:To je nějaká blbost, ne? Pokud si Cubase troufá vybírat, z jakých MIDI zdrojů bude zvuk brát, a z jakých ne, tak to akorát poukazuje na omezenost té aplikace, ale rozhodně ne na to, že "je lepší". Naopak, čím lepší aplikace, tím více možností musí poskytovat. :)

Ale je mi fakt divný, že by Cubase nějak omezoval výběr MIDI vstupů. Většina aplikací na hraní hudby na klávesnici totiž dokáže emulovat MIDI výstup / vstup, který následně Windows předá dalším aplikacím. Třeba v Reasonu za 8,5 tisíce Kč šlo normálně nastavit vstup na emulátor klavíru.
Sice je topic už docela out-of-date, ale rád bych se vyjádřil ještě k tomuto. Cubase si nevybírá z jaké banky bude brát. Dokážeš v něm rozjet jakoukoliv banku. Ale abys mohl hrát, potřebuješ klávesy. Na klávesnici tam nenahraješ skoro nic. Ale vzhledem k tomu, že Cubase stojí okolo 16k, tak se prostě počítá s tím, že si to koupí člověk, co hudbu chce dělat profesionálně a k profesionální tvorbě patří i klávesy.

Jsou sice i výjimky, jako například Aze, ale to jsou ojedinělé případy :)
Check out my music compositions:

Soundcloud: https://soundcloud.com/tomasoliva-1
Facebook: https://www.facebook.com/TomasOlivaMusic

Uživatelský avatar
DDL Blue
Živý stín
Příspěvky: 431
Registrován: srpen 6, 2011, 7:21 pm

Re: Klavír na klávesnici

Příspěvek od DDL Blue » září 18, 2013, 12:56 pm

Stejně bych řek, že absence takový podle mě celkem jednoduchý a běžný featurky je docela zbytečná... Protože, jak říkáš, výjimky jsou. Ten přístup "počítá se s tím, že..." mi přecijen nepříde zrovna dobrej...
Zkoukněte moji hudební galerii ;). Nebo vyzkoušej můj generátor akordů!
Řikejte mi prostě Blue...

Uživatelský avatar
Composer
Příspěvky: 42
Registrován: srpen 10, 2011, 12:09 am
Facebook: http://www.facebook.com/oliva.tm
Bydliště: Přerov
Kontaktovat uživatele:

Re: Klavír na klávesnici

Příspěvek od Composer » září 20, 2013, 8:12 pm

Řekni mi, pokud by sis jen tak občas chtěl něco složit a nemyslel to se skládáním vážně, koupil by sis banku za 16,000? :)
Check out my music compositions:

Soundcloud: https://soundcloud.com/tomasoliva-1
Facebook: https://www.facebook.com/TomasOlivaMusic

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host