Dik za ilustráciu. Pravda je taká, že nedokážem si v hlave zmapovať priestorovosť pre výstup na obraz a na svetlo

. Dokonca i keď som chodil tri roky na výtvarný krúžok(5 až 7 ročník na základnej škole), ani tam má moc vedúca neupozornila na svetlo, tiene a priestorovosť, len na to, nech sa nebojím miešať tempery a dodať jednoduché tiene len tým smerom, výsledkom bolo a to som si neuvedomoval lebo tam o to moc neišlo, tím že to sme ešte boli mladí, že tie obrazy pôsobili skôr náplacaným štýlom a najviac sme robili portréty alebo neviem ako to nazvať(išlo o to, že sme sa dívali na ten daný predmet a potom ho na plátne namaľovali, presne ako sme ho videli zo svojho pohľadu, farby, tiene, čokoľvek). Jednoducho som moc zvyknutý na jednoduché obrazy bez perespektívy, i keď to nieje dobre a najviac už som hrozne dlho nekreslil(obzvlášť na normálnom papieri, príliš som si zvykol na počítačovú kresbu), najviac sa nechávam inšpirovať polohami u iných zvierat tím, že mne nikdy neišla kresba zvierat, zatiaľ čo kresba ľudí nebol problém ale ani najlepšie, pretože som bol moc zvyknutý i Stickmenoch. U tohto som si zobral inšpiráciu polohy od tohto zvieraťa:
http://www.foxkeh.com/downloads/assets/side.png
A potom nakreslil podobnú polohu tohoto druhého. Po pravde chcel som si spraviť to ako klasický obrázok bez tieňu, jednoduchú kresbu ale brat mi povedal, že s tieňom by to bolo lepšie a nepôsobilo to tak nudne, tak som sa rozhodol tomu dať tieň ale nedával som príliš pozor na geometriu tím, že som už hrozne dlho nič nerobil a to som chcel skúsiť niečo v inom(vektor art, digital art, neviem presne upresniť názov ale viem že sa dajú napodobniť maľby u toho) ale nejde mi to, obzvlášť keď jeden grafický program, s ktorým robím dosť dlho, zrazu ma sklamal svojím výkonom a na iný som sa moc nenaučil robiť(Adobe programy by som tiež rád skúsil, lenže ak si vyžadujú viac pamäte a HW výkonu
+ drahá cena na zakúpenie, tak na to nemám). Zostal som u skicáru(Mspaint) ale toho starého, nie toho, čo je vo Windows 7, tam by som za náhradu použil XP paint(ten samý čo vo Windows XP).
Asi radšej sa takýmto zložitým veciam moc nebudem venovať a radšej budem používať 3D mriežky na nákres obrázku.
Inak to zviera, je to vo skutočnosti Pokémon 6. generácie.