nBeep.dll

Sem vkládejte editovatelné kusy kódu a tutoriály.
Post Reply
Nichar
Redaktor
Posts: 435
Joined: August 6, 2011, 1:51 pm
Facebook: http://www.facebook.com/nikolas.charalambidis
Location: Praha

nBeep.dll

Post by Nichar »

Ahoj, nějak jsem začal dělat DLLka. Na jednom zrovna pracuju a druhou jednoduchou vám ukážu.

Download link ~ 128,5kB
  • GMK příklad i s písní :)
  • nBeep.dll - základní dll
  • nBeep_v1.dll - pokud by první nefungovalo (ale to je nepravděpodobné)..
nBeep.dll
Vygeneruje jednoduchý zvuk (Beep). Knihovna je napsaná v C++ (VS 2010). Uplatnění je prakticky nulové. Každopádně jsem se s ní pobavil, jde na tom složit jednoduchou tóninu. Použití je velmi jednoduché:

Script Beep

Code: Select all

var src;
src=external_define("nBeep.dll","nBeep", dll_cdecl, ty_real, 2, ty_real, ty_real);
external_call(src,argument0,argument1);
external_free("nBeep");
A potom v Create:

Code: Select all

beep(523,500) // Tón C4 (523 Hertz) na 500 milisekund
Kažný tón je vyjádřen pomocí čísla. Seznam tónů je tady: http://peabody.sapp.org/class/st2/lab/notehz/

Kdyby někoho zajímal zdroják C++, tak je to tohle:

Code: Select all

#include <windows.h>
#define GMEXPORT extern "C" __declspec (dllexport)

GMEXPORT double nBeep(double a, double b) {
		Beep(a,b);
      return 0;
}
Časem přidám další mnohem rozsáhlejší knihovnu a taky návod jak si takovou DLL vyrobit. Sice je na Yoyogames, ale v češtině to bude myslím pro některé lepší.. :)
Attachments
nBeep.rar
(125.81 KiB) Downloaded 281 times
The Scarecrow - 2. místo v prestižní soutěži, online highscore!
Symphony of good and evil: Finding the end - Soutěžní kousek (3. místo)
NWinAPI 0.2.gex | nMath.dll | nBeep.dll - Moje DLL a GEX
Vektorová galerie - Začátek mých vektorů
User avatar
Sairus
Posts: 63
Joined: November 12, 2011, 7:33 pm
Facebook: http://facebook.com/Sairus12

Re: nBeep.dll

Post by Sairus »

a je tady výzva buď pro skladatele, nebo přímo pro nějakou soutěž :) Rozhodně to vypadá hodně zajímavě a možná si s tím pohraju :)
AIGOS - Jsem zakladatelem, programátorem a web adminem ve studiu AIGOS

Život je jedna velká hádanka.
User avatar
D-Sheep
Posts: 770
Joined: September 7, 2011, 10:17 pm
Facebook: http://facebook.com/sheepdave
Location: Praha, CZE
Contact:

Re: nBeep.dll

Post by D-Sheep »

Niku, ty parchante! Zrovna tohle jsem dělal dneska ve škole :D
Nichar
Redaktor
Posts: 435
Joined: August 6, 2011, 1:51 pm
Facebook: http://www.facebook.com/nikolas.charalambidis
Location: Praha

Re: nBeep.dll

Post by Nichar »

Sairus: Díky za koment ;)
Dave: Díky za inspiraci, když jsi s tím v tom C# blbnul, tak mě napadlo, že to doma dám do DLL, abych s tím mohl kravit v GM :)
The Scarecrow - 2. místo v prestižní soutěži, online highscore!
Symphony of good and evil: Finding the end - Soutěžní kousek (3. místo)
NWinAPI 0.2.gex | nMath.dll | nBeep.dll - Moje DLL a GEX
Vektorová galerie - Začátek mých vektorů
User avatar
ipq
Posts: 929
Joined: August 15, 2011, 7:31 pm
Location: Petržalka

Re: nBeep.dll

Post by ipq »

Chcel som si vypočuť tú skladbu ale som sa bál to spustiť ak to beží cez PC speaker, nechcel som robiť večer už randal so zvukmi ale dobrý, dlho som tu nevidel, že by niekto robil knižnice alebo iné. Všimol som si, že ešte si nejakú robil, nie náhodou na matematické výpočty?

Inak vedel by si spraviť knižnicu, ktorá ukáže, koľko zobrazení(rozlíšení) dokáže zobrať monitor?
User avatar
Xem
Posts: 196
Joined: August 6, 2011, 11:10 pm
Facebook: http://www.facebook.com/emanueluvacik
Location: Trnava
Contact:

Re: nBeep.dll

Post by Xem »

Mne napr ta pôvodná DLL nefungovala az ta v1
Attachments
error.png
Image
User avatar
Loric
Posts: 208
Joined: August 6, 2011, 9:01 am

Re: nBeep.dll

Post by Loric »

mozna proto, ze nichar to zkompiloval jako debug a ta asi potrebuje tuto dll.
Zkus toto http://dl.dropbox.com/u/16233725/Game%20Maker/nBeep.dll má to jen 7 kB :D
sutr90
Posts: 14
Joined: August 6, 2011, 12:49 pm
Facebook: http://facebook.com/
Location: Loket
Contact:

Re: nBeep.dll

Post by sutr90 »

To neni debugem, jde o to že to zkompiloval přes kompilátor z Visual Studia.

Kterej je podle mýho zbytečně těžkopádnej pro C/C++. Navíc MSVS si k tomu přidá spoustu kravin okolo, že by se z toho jeden omrsknul. :D Na druhou stranu musim uznat, že jsem zatim nenašel příjemnější IDE.

Ideální by byl Eclipse, ale ten má vážné problémy na Win7-x64...
Koukni na Wüme wüc můj blog
User avatar
Loric
Posts: 208
Joined: August 6, 2011, 9:01 am

Re: nBeep.dll

Post by Loric »

Tak s tím nesouhlasím.. Visual studio ti tam nepřidá nic navíc, pokud mu to neřeknš :D
User avatar
Brejlounek
Posts: 183
Joined: August 5, 2011, 10:52 pm
Facebook: http://facebook.com/

Re: nBeep.dll

Post by Brejlounek »

sutr90 wrote:To neni debugem
To je debugem, se koukni na ten název chybějící dll, z toho je to snad jasný. Knihovna související s Visual Studiem, jejíž název končí na D. :D

Jinak Visual studio je bezva, dost toho umí, express edice je volně ke stažení i komerčnímu používání - jediný co je k běhu potřeba je net framework, což už je dneska celkem základní součást počítačů. Jediný co mi vadí je občas nesmyslně se zasekávající dlouhotrvající kompilace (muže to ale bejt taky tim, že sem to nějak nešťastně nainstaloval) a include directories hrozně zadupaný hluboko v nastavení. :)
Post Reply