nBeep.dll

Sem vkládejte editovatelné kusy kódu a tutoriály.
Odpovědět
Uživatelský avatar
Nichar
Redaktor
Příspěvky: 435
Registrován: srpen 6, 2011, 1:51 pm
Facebook: http://www.facebook.com/nikolas.charalambidis
Bydliště: Praha

nBeep.dll

Příspěvek od Nichar » únor 20, 2012, 6:48 pm

Ahoj, nějak jsem začal dělat DLLka. Na jednom zrovna pracuju a druhou jednoduchou vám ukážu.

Download link ~ 128,5kB
  • GMK příklad i s písní :)
  • nBeep.dll - základní dll
  • nBeep_v1.dll - pokud by první nefungovalo (ale to je nepravděpodobné)..
nBeep.dll
Vygeneruje jednoduchý zvuk (Beep). Knihovna je napsaná v C++ (VS 2010). Uplatnění je prakticky nulové. Každopádně jsem se s ní pobavil, jde na tom složit jednoduchou tóninu. Použití je velmi jednoduché:

Script Beep

Kód: Vybrat vše

var src;
src=external_define("nBeep.dll","nBeep", dll_cdecl, ty_real, 2, ty_real, ty_real);
external_call(src,argument0,argument1);
external_free("nBeep");
A potom v Create:

Kód: Vybrat vše

beep(523,500) // Tón C4 (523 Hertz) na 500 milisekund
Kažný tón je vyjádřen pomocí čísla. Seznam tónů je tady: http://peabody.sapp.org/class/st2/lab/notehz/

Kdyby někoho zajímal zdroják C++, tak je to tohle:

Kód: Vybrat vše

#include <windows.h>
#define GMEXPORT extern "C" __declspec (dllexport)

GMEXPORT double nBeep(double a, double b) {
		Beep(a,b);
      return 0;
}
Časem přidám další mnohem rozsáhlejší knihovnu a taky návod jak si takovou DLL vyrobit. Sice je na Yoyogames, ale v češtině to bude myslím pro některé lepší.. :)
Přílohy
nBeep.rar
(125.81 KiB) Staženo 174 x
The Scarecrow - 2. místo v prestižní soutěži, online highscore!
Symphony of good and evil: Finding the end - Soutěžní kousek (3. místo)
NWinAPI 0.2.gex | nMath.dll | nBeep.dll - Moje DLL a GEX
Vektorová galerie - Začátek mých vektorů

Uživatelský avatar
Sairus
Příspěvky: 63
Registrován: listopad 12, 2011, 7:33 pm
Facebook: http://facebook.com/Sairus12

Re: nBeep.dll

Příspěvek od Sairus » únor 20, 2012, 7:13 pm

a je tady výzva buď pro skladatele, nebo přímo pro nějakou soutěž :) Rozhodně to vypadá hodně zajímavě a možná si s tím pohraju :)
AIGOS - Jsem zakladatelem, programátorem a web adminem ve studiu AIGOS

Život je jedna velká hádanka.

Uživatelský avatar
D-Sheep
Příspěvky: 768
Registrován: září 7, 2011, 10:17 pm
Facebook: http://facebook.com/sheepdave
Bydliště: Praha, CZE
Kontaktovat uživatele:

Re: nBeep.dll

Příspěvek od D-Sheep » únor 20, 2012, 7:22 pm

Niku, ty parchante! Zrovna tohle jsem dělal dneska ve škole :D

Uživatelský avatar
Nichar
Redaktor
Příspěvky: 435
Registrován: srpen 6, 2011, 1:51 pm
Facebook: http://www.facebook.com/nikolas.charalambidis
Bydliště: Praha

Re: nBeep.dll

Příspěvek od Nichar » únor 20, 2012, 7:37 pm

Sairus: Díky za koment ;)
Dave: Díky za inspiraci, když jsi s tím v tom C# blbnul, tak mě napadlo, že to doma dám do DLL, abych s tím mohl kravit v GM :)
The Scarecrow - 2. místo v prestižní soutěži, online highscore!
Symphony of good and evil: Finding the end - Soutěžní kousek (3. místo)
NWinAPI 0.2.gex | nMath.dll | nBeep.dll - Moje DLL a GEX
Vektorová galerie - Začátek mých vektorů

Uživatelský avatar
ipq
Příspěvky: 921
Registrován: srpen 15, 2011, 7:31 pm
Bydliště: Petržalka

Re: nBeep.dll

Příspěvek od ipq » únor 20, 2012, 10:11 pm

Chcel som si vypočuť tú skladbu ale som sa bál to spustiť ak to beží cez PC speaker, nechcel som robiť večer už randal so zvukmi ale dobrý, dlho som tu nevidel, že by niekto robil knižnice alebo iné. Všimol som si, že ešte si nejakú robil, nie náhodou na matematické výpočty?

Inak vedel by si spraviť knižnicu, ktorá ukáže, koľko zobrazení(rozlíšení) dokáže zobrať monitor?

Uživatelský avatar
Xem
Příspěvky: 196
Registrován: srpen 6, 2011, 11:10 pm
Facebook: http://www.facebook.com/emanueluvacik
Bydliště: Trnava
Kontaktovat uživatele:

Re: nBeep.dll

Příspěvek od Xem » únor 21, 2012, 7:54 am

Mne napr ta pôvodná DLL nefungovala az ta v1
Přílohy
error.png
Obrázek

Uživatelský avatar
Loric
Příspěvky: 208
Registrován: srpen 6, 2011, 9:01 am

Re: nBeep.dll

Příspěvek od Loric » únor 21, 2012, 11:48 am

mozna proto, ze nichar to zkompiloval jako debug a ta asi potrebuje tuto dll.
Zkus toto http://dl.dropbox.com/u/16233725/Game%20Maker/nBeep.dll má to jen 7 kB :D

Uživatelský avatar
sutr90
Příspěvky: 14
Registrován: srpen 6, 2011, 12:49 pm
Facebook: http://facebook.com/
Bydliště: Loket
Kontaktovat uživatele:

Re: nBeep.dll

Příspěvek od sutr90 » únor 21, 2012, 3:24 pm

To neni debugem, jde o to že to zkompiloval přes kompilátor z Visual Studia.

Kterej je podle mýho zbytečně těžkopádnej pro C/C++. Navíc MSVS si k tomu přidá spoustu kravin okolo, že by se z toho jeden omrsknul. :D Na druhou stranu musim uznat, že jsem zatim nenašel příjemnější IDE.

Ideální by byl Eclipse, ale ten má vážné problémy na Win7-x64...
Koukni na Wüme wüc můj blog

Uživatelský avatar
Loric
Příspěvky: 208
Registrován: srpen 6, 2011, 9:01 am

Re: nBeep.dll

Příspěvek od Loric » únor 21, 2012, 4:52 pm

Tak s tím nesouhlasím.. Visual studio ti tam nepřidá nic navíc, pokud mu to neřeknš :D

Uživatelský avatar
Brejlounek
Příspěvky: 183
Registrován: srpen 5, 2011, 10:52 pm
Facebook: http://facebook.com/

Re: nBeep.dll

Příspěvek od Brejlounek » únor 23, 2012, 5:34 pm

sutr90 píše:To neni debugem
To je debugem, se koukni na ten název chybějící dll, z toho je to snad jasný. Knihovna související s Visual Studiem, jejíž název končí na D. :D

Jinak Visual studio je bezva, dost toho umí, express edice je volně ke stažení i komerčnímu používání - jediný co je k běhu potřeba je net framework, což už je dneska celkem základní součást počítačů. Jediný co mi vadí je občas nesmyslně se zasekávající dlouhotrvající kompilace (muže to ale bejt taky tim, že sem to nějak nešťastně nainstaloval) a include directories hrozně zadupaný hluboko v nastavení. :)

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti