Stránka 1 z 1

počet case do funkce switch

Napsal: únor 14, 2018, 11:30 am
od BboyScary
Ahoj. Chtěl bych se zeptat, jestli je možné do funkce switch napsat více než 2 case. Použil jsem kód a z něj vždy fungovaly jen 2 ze 3 case.

STEP EVENT:

Kód: Vybrat vše

switch(keyboard_key) {
	case ord("R"): room_restart(); break;
	case ord("N"): room_goto_next(); break;
	case ord("E"): game_end(); break;
	}
Myslel jsem, že to funguje tak že když zmáčknu některé z těchto kláves tak se stane to, co je za nimi napsané, ale vždy z toho fungují jen 2 první myslím.

Re: počet case do funkce switch

Napsal: únor 17, 2018, 1:17 pm
od Ap0
Áno, funguje to presne tak, ako píšeš :) Viz:

Kód: Vybrat vše

switch(keyboard_key) {
     case ord("R"): show_message("R"); break;
     case ord("N"): show_message("N"); break;
     case ord("E"): show_message("E"); break;
}

Re: počet case do funkce switch

Napsal: březen 5, 2018, 12:28 pm
od BboyScary
aha no tak takhle mi to taky funguje tak nevím, proč to nejde podle mého prvního kódu :D Ten objekt ve kterém je to napsané tam vždy je v místnosti, tím jsem si jistý. Takže chyba bude někde jinde, děkuju za ochotu.